söndag 6 november 2016

Första snön kom idag och cyklarna åkte in för vintern

Så kom då den första snön till sist. Inte mycket men tillräckligt för att det skulle locka ut folk i pulkabackarna. Sebastian har varit hos mormor Nina lördag till söndag och de hade varit på Östermalms IP och lekt i snöhögen där. Han var supernöjd när vi hämtade honom. Det är en fantastisk lyx att få så mycket hjälp av henne. Vi måste se till att bjuda ut henne på något skoj för att visa vår uppskattning.
Sebbe leker i årets första snö

När vi nu hade barnvakt så passade Lotta och jag på och såg Frits Langs epos Metropolis från 1927 som visades på Bio Rio igår kväll. Det var en konceptvisning tillsammans med The Metrophonic Orchestras. Det var en visuell fest och orkesterns sound var hypnotiskt och faktist lite sövande. Föreställningen var lång, över två timmar med en paus på 30 minuter. Både Lotta och jag somnade till vid ett par tillfällen :)

Fantastisk film som fortfarande känns aktuell. Ämnet är iofs tidlöst då det handlar om klasskamp, segregation och hur en elit i samhället utnyttjar den svagare majoriteten. Det går att dra paralleller till dagens Sverige utan att behöva någon större portion fantasi eller inlevelseförmåga. 

Nu har vi ställt in MTB cyklarna för vintern. Både Lotta och jag tycker inte att det är lockande att ge oss ut i mörker och snöglopp. Det får bli annan typ av träning nu tills solen och värmen kommer tillbaka. Kommer det ordentligt med snö blir det säkert skidor men annars får det bli spinningpass och styrketräning på gymmet istället. Vi kommer säkert att längta lite extra efter våren i år.

Som tur är har vi en fantastisk resa att se fram emot i vinter. Den 21 december åker vi till USA för att fira jul med Lottas amerikanska "familj" där hon bodde under sina studier i Rochester. Vi börjar med ett par dagar på Manhattan innan vi flyger vidare up state till Rochester. Vi kommer bo hos Lisa och hennes familj i några dagar och får uppleva vintern där. Förra gången vi hälsade på var det sommar så det blir spännande att se hur vintern är där. 
Rochester Large falls 
I mellandagarna åker vi vidare ner till Houston, Texas för att fira nyår med våra vänner Louise och Henrik som flyttat dit från New York. Vi har aldrig varit i Texas och vet inte riktigt vad vi ska vänta oss. Vi har hört både bra och mindre bra saker. Oavsett så kommer det bli spännande. Kanske köper jag mig en stor Stetson hatt med mig hem. Tillsammans med dem ska vi också åka på en tripp till New Orleans för att uppleva den staden.
Houston Texas by night
Vi avslutar resan med en vecka på den karibiska ön Puerto Rico. Det är ett självstyrande territorium som tillhör USA så resan dit räknas som inrikesflyg vilket gör det både billigt och enkelt. Vi kommer åka runt på ön och bo ett par nätter i taget på olika ställen. Förhoppningsvis blir det massor av sol och bad så vi kommer hem bruna och fina.
Puerto Rico
//Kennet