onsdag 26 oktober 2016

Vardagliga bestyr

Sebastian har varit hemma sjuk i två dagar. Han fick feber i söndags och var superhängig men redan på måndagen var det som bortblåst och han hade samma energi som vanligt. Förskolan har en 48-timmars regel som säger att barn med feber måste hållas hemma 48 timmer efter att feberns släppt. Lotta fick ta måndagen och passade då på att fixa till sig hemmet lite. Det fixades med hår och rensades i skåp och garderober.

Idag tisdag var det min tur att vara hemma med honom. Vi tog det lugnt på förmiddagen men tog sen bilen till farmor för att ta ut henne på en sväng. Hon har lungsjukdomen Kol som gör det jobbigt för henne att komma ut. Hon blir snabbt andfådd så det blir mycket lättare när vi tar med henne ut med bilen. Vi åkte först till McDonalds för en snabblunch innan vi spatserade in i Nacka Forum. Där fick vi låna en rullstol till mamma och vi satte fart runt i köpcentrat. 
Sebastian hos frisören för första gången.

Vi gick förbi en frisör och i hans salong stod det en röd läcker sportbil i lagom storlek för Sebastian. Han blev naturligtvis nyfiken och ville provsitta. Lotta har haft en vision om att Sebastian ska ha långt lockigt hår men det ser mest ut som ett stort nystan mest hela tiden. Det hänger ned framför hans ögon och irriterar honom. Sagt och gjort, 200 spänn till frisören och de blonda lockarna började flyga omkring i lokalen. Sebbe var superduktig och satt snällt stilla mestadels av tiden. Det var när trimmer kom fram som han inte ville vara med längre. Den surrade och kittlades. Inte roligt! Sen tog frisören fram fönen för att orka håret och då la Sebastian benen på ryggen och drog. Det fick självtorka.
Vet inte vem som är läskigast. Sebbe innan han klippte sig idag
Sebe nyklippt. Vassa glajjor killen!
 Som en belöning tog mamma och jag med honom till leksaksaffären där mamma skämde bort honom lite med ett packet Playmobilfigurer föreställande pirater. Sen gick vi vidare till en affär som säljer
utklädningsprylar. Där utrustade vi Sebastian med en pirathatt, piratsvärd, poliströja, poliskeps och ett par handbojor. Handbojorna kan kanske komma tills pass när mammaLotta får se vad vi gjort med hennes vision om långt hår...

Farmor och Sebastian åker rulltrappa
 Sebastian vill genast sätta på sig polisutstyrseln och leka polis. Det var många många tjuvar i forum den dagen och alla fick känna på Sebastians stränga blick, bestämda stämma då han befallde dem att gå ner på knä och lägga händerna på huvudet. De dumma tjuvarna log dock bara åt honom så hans pondus måste nog backas upp med en större mängd onödigt polisvåld om han ska få bukt med buset.
Sötaste polisen i Nacka polisdistrikt

Nyklippt och fin Sebastian
//Kennet