fredag 15 juli 2016

2 419 200 sekunders semester stundar

Årets semester är  precis påbörjad och vaggande från sida till sida på SJ:s snabbtåg mot Skövde skriver jag detta inlägg. Landskapet utanför fönstren växlar snabbt från storstad till förort och efter 15 minuter Södertälje. En resa som med bil skulle tagit minst en timme med tanke på köerna innan Södertäljebron som står sargad efter en olycka tidigare i somras. Tåg är nice!


Sitter med datorn uppfälld framför mig och läser på nyheterna om attacken i Nice igår kväll. Oerhört svårt att förstå hur någon är kapabel till någonting sådant. Medvetet köra över människor. Medvetet köra över barn. Ofattbart. Vad har man varit med om för att bli så hatisk och grym?
Det mest tragiska är att det bara kommer att eskalera. Frankrike kommer svara med våld och det våldet föder bara mer våld.
Tänder ett virtuellt ljus för alla som drabbats i Nice. 
Lotta och Sebastian har redan varit på landet en vecka. De har haft sällskap av våra kära vänner, Malin, Johanna och Lolly. Det börjar bli tradition men jag hade tyvärr inte möjlighet att vara med denna gång då tjänsten kallade. Sebastian behövde ett par dagar på sig innan han kom till ro och Lotta lät lite trött när vi talades vid på telefon. Sebbe somnade först runt 23 på kvällarna och var grinig och surig på dagarna. Nu får vi hoppas att det är idel leenden och kramkalas när pappa kommer.

En bild som Lotta tog i veckan. Kvällsdop i Vänern
Med mig på tåget har jag perverst mycket packning. En mountainbike ner packad i en transportväska, en stor 80 liters resväska fylld med cykel och träningsgrejor. En kameraväska med min systemkamera och objektiv. En mindre kameraväska med GoPro:n och alla grejer till den. Sen datorväskan med två datorer och en massa annat tjofs. Att transportera runt allt det tillsammans med sin egen nätta kroppshydda var...utmanande...och svettigt. De tittade konstigt på mig när jag baxade mig in i Pressbyrån på centralen för att köpa matsäck.

Min nätta packning inför resan till landet.

Mountainbiken är ett nytt påfund. Vill hitta en motionsform som är roligt och eftersom både svåger Ola och kusin Ola cyklar så var det ett naturligt val. Jag har dessutom kört en del enduro i ett tidigare liv och MTB är väl som enduro men utan motor tänker jag. Hittade efter en del letande en fin begagnad Specialized Epic från 2006 för 5 000kr. Lämnade in den på service och fick den justerad och inställd för min vikt i veckan och fick tillbaka den i onsdags. Tog då ut den på en liten sväng i skogarna runt Hammarbybacken. Allt fungerade super men ska det verkligen vara så jobbigt att cykla lite. Efter 20 minuter var jag helt slut. Dessutom har jag blivit feg md åren och bromsade mig mesigt ner för backarna. Det får bli till att träna under semestern och så får vi se om det är något som jag vill fortsätta med,
 
Får jag presentera min nya episka lekkamrat!
Nu börjar vi närman oss Skövde där jag ska kliva av. Dags att lasta på och baxa sig ut. Sista biten blir det buss, också ett trevligt alternativ till bil.

Sommarhälsningar

Kennet