fredag 16 oktober 2015

15 minuter en lördagsmorgon

Groucho Marx och Sebastian Bach 

Pappa! Pappa lek med mig! Paaaaaaaaaaappa! Uppfodrande rop hörs genom lägenheten. Sebastian har tröttnat på att leka med sitt lego på egen hand. Försöker först att ignorera honom. Morgonkaffet står rykande på köksbordet framför mig. Dagens Nyheter uppslagen och läsglasögonen skaver på näsryggen. Klonk! Bonk! Krasch! Vad gör han där inne. Irriterad ropar jag - Vad gör du Sebastian? Inget svar, bara fler ljud av saker som flyger genom luften och krockar med vägar, möbler och golvet. Jag vet inte riktigt varför jag undrande ropar eftersom händelseförloppet är ganska självklart. Sebastian har tröttnat och vill ha uppmärksamhet. Legobitar, bilar och andra lösa föremål slängs då omkring eftersom han lärt sig att det gör pappa sur och då kommer han snart för att kväsa upproret.

Pippi Långstrum är himla poppis just nu. En bra role model

Heeeeello handsome!

Stönande sätter jag ner kaffekoppen, tar av mig mina läsglasögon och slår igen tidningen. Reser mig upp, rättar till morgonrocken och hasar mig ut ur köket och in i hans rum. Mitt på mattan sitter Sebastian och kastar saker omkring sig. Han tittar inte på mig när jag kommer in. Trött drar jag min vanliga ramsa - lägg av nu Sebbe, -det är inte roligt när du slänger saker omkring dig - om du slänger dina saker så är de ju borta sen. Fortfarande ingen reaktion. Jag sätter mig bakom honom och går ner på alla fyra. Morrar tyst och viskar i hans öra. Nu ska jag äta upp dig, grrrr. Brottar ner honom på golvet, drar upp hans tröja och borrar in läpparna i hans mjuka runda mage. Han skriker och skrattar och försöker komma loss. Nänä, du får skylla dig själv. Nu tänker jag äta upp dig så det blir lugn och ro här hemma.

Ahaaa, Sjörövare måste också duscha ibland och tofsar är senaste modet i landet ingenstans
Leka med mig?

Sebastian kommer loss och upp på fötter. Han löper snabbt iväg. Jag kommer inte upp lika smidigt från min sittande position. Lederna protesterar med höga knakande ljud och kroppen känns stel. Men snart är jag i vilt förföljande och gastar högt - nu kommer jag och tar dig din lilla skitunge! Sebastian har redan hunnit ut i vardagsrummet och är på väg in i vårt sovrum. Jag tar andra vägen genom hallen för att möta upp honom vid sovrummets andra ingång. Sebastian springer med huvudet vridet bakåt för att se om jag är på väg ikapp honom. Han ser inte att jag står mitt i vägen för hans vilda framfart. BU! skriker jag och lyfter honom högt över huvudet. Han skriker vilt och kiknar av skratt. Nu du din lilla illbatting! Jag bär in honom i badrummet och slänger upp honom på bänken ovanför tvättmaskinen. Dags för blöjbyte.
Laga lite Pappa?

Frukost mys