lördag 13 juni 2015

Bröllop på Finnhamn

En kyss för att försegla vår kärleksförklaring till varandra
Nu har det gått en vecka sedan vi gifte oss, Lotta och jag. Vilken fantastisk helg det var! Vi fick så mycket kärlek från er vänner och släktingar och kommer ta den med oss tillsammans med alla våra minnen för alltid. Det var många vackra, roliga och berörande tal. De som berörde mig mest var när min son Tobias ställde sig upp och höll ett kort men otroligt starkt tal. Jag vet att min andra äldsta son Kim också stod bakom de orden och jag var i det ögonblicket väldigt stolt över dem båda. Massor av kärlek!
Lotta och jag kommer roende in mot klippan där vi ska vigas
Vigseln ägde rum på Finnhamn i Stockholms skärgård. Finnhamn är namnet på en grupp av öar där huvudön heter Stora Jolpan. Vädrets makter var verkligen med oss. Minuterna innan Lotta och jag skulle ro iväg ut mot klippan för att vigas så regnade det och vi stod och hukade under paraplyer. Vi hade precis sagt åt våra toastmasters att de fick fria händer att ta beslut om att flytta in allting under tak. Precis då så slutade det regna och under tiden vi rodde bort så började det sakta att spricka upp och solen tittade fram och värmde upp alla huttrande gäster.
Vi ville ro tillsamman med en åra var för att symbolisera att äktenskap handlar om samarbete

Maria i färd med att viga oss inför vänner och släkt
Jag måste också nämna några av de personer som verkligen planerat, jobbat och slitit för att vi skulle få en fin bröllopshelg, vår kära Toastmaster och Toast Madam, Ola Gejde och Malin Barnö. Vi är er evigt tacksamma. Vilka proffs! Behöver ni någonsin anlita ett par Wedding planers så är det dessa två ni vill ha!
Ola och Malin, våra fantastiska Toastmasters, informerar gästerna vid ankomsten till ön
En annan viktig person denna helg var naturligtvis vår vigselförrättare Maria Ros Jernberg. Vilken underbar värme den kvinnan har inom sig. Vi kände oss supertrygga under hela akten och det vart precis så där personligt och fint som vi tänkt oss. Fantastiskt att det finns människor som Maria vilka har tagit på sig att helt ideellt, de får ingenting betalt, åka runt och viga par.
Våra musiker spelar upp under tak på sjölängan där vi sedan tillbringade vår bröllopsnatt
Före, under och efter vigseln spelade våra otroliga musiker de vackraste toner man kan tänka sig. Den rutinerade och proffsiga trion var Calle von Schoenberg på gitarr, Niklas Lind, sång och trummor och så till sist Lottas gamla barndomsvän Ulf Engström på bas. Det svängde verkligen. Klimax var nog Lottas krigsdans på gräsmattan eller så var det när Leonard önskade sig Eye of the tiger. Vilket ös :)

"Put your hands in the air", ropet skallade över nejden från Ana, en av våra fotografer
De vackra bröllopsbilderna som jag nu ska avsluta inlägget med är tagna av tre stycken begåvade fotografer. Det var Jesper Elftröm, Melker Måbäck och hans kära fru Ana Gerlin Hernandez Bonilla. De är glada amatörer och har mig veterligen ingen större erfarenhet av bröllopsfotografering men gjorde ett fantastiskt bra jobb. Till sin hjälp hade de förstås en galet begåvad assisten i Jenny Ahlin. Hon skötte reflektorskärmen som om hon aldrig gjort annat. Proffsigt! 

Mer bilder och och text från bröllopet kommer läggas upp på vår bröllopssite http://skargardsbrollopet.se
Det tar otroligt mycket tid i anspråk att efterbehandla bilderna och sortera dem i album men ha tålamod, jag kommer lägga upp dem efter hand så kika in lite då och då.
Nu avslutar jag med en serie bilder från dagen. Vi börjar med bröllopsfotona och avslutarm ed lite blandade bilder från dagen och kvällen.
Sebastian har precis vaknat i tid för att kunna vara med på en gruppbild
Visst är de söta vår fina brudnäbbar, Tova, Kertin och Ella.

Vi ville ha en riktig skärgårdskänsla i klädseln men jag undrar om det inte blev med Al Capone än skärgård
Lite fix med håret
Åh en sådan passion! 
Min favoritbild, Lotta ser underbar ut

Vill du verkligen gifta dig med mig?

Det kräver sin man att bryta ner de där 174 centimetrarna kvinna

Vackert med segelbåten i bakgrunden. 

Skärgårdsromantik

Lotta skrattar så hon nästan kissar på sig. Snygga strumpbyxor älskling :)

Ringen som symboliserar att vi nu hör ihop, "på riktigt", är precis på väg att träs på Lottas finger

Ana kramar om Sebastian som inte ser helt nöjd ut. Han vet inte vilken tur han har.

Regnet strilade ner minuterna innan vigseln då alla stod och väntade på oss
Gejdeungarna med mamma Beata och mormor Nina

Uppdukat och klart för middag i sliphuset

Alla sitter till bords och njuter av sällskapet och den goda maten

Några av "the Björkmans", Tobias, Vilmer, Caspar med flickvännen Pernilla och så Tova

Det blev ett grymt bra dansgolv senare på kvällen. Här Ella som dansar i neon