söndag 3 maj 2015

Visst är väl 50 det nya 40? Visst!!??

Igår var det den första maj och Sebastian och jag började dagen med att demonstrera lite här hemma. Sebastian gick först i ledet med höga knän och jag strax efter i ett försök att härma honom. Han skanderade med hög röst och svängande armar; GODIS OCH GLASS, GODIS OCH GLASS!
Jag hade ingenting med det hela att göra, promise!

Mingel på Weekly By Diamon

Fantastiskt vackra träd i Hammarby Sjöstad


Om tre dagar fyller jag femtio (50) år. Det känns faktiskt ganska stort. Om jag levt på slutet av 1800 talet så hade det statistiskt sett varit klippt snart. Medellivslängden för män har precis klamrat sig upp ovanför 80 års-strecket så man har väl förhoppningsvis runt 30 år kvar att vandra på vår vackra jord. Det gäller att inte slösa bort den tiden på meningslösa och tråkiga saker.
Det tisslas och tasslas här hemma. Lotta har varit ute på stan i två dagar nu och gjort "ärenden". Eftersom vi snart ska gifta oss så ville jag inte ställa till med något stort kalas. Lite fika med släkten på söndag och sen kompisar över på middag på tisdag, det är planen. I alla fall den plan som jag känner till.
Provar ut min bröllopssvid :)

Bröllopsplanering pågår för fullt. Vi var ute på Finnhamn förra helgen för att träffa Katarina och Micke som driver Finnhamns Vandrarhem. De verkade engagerade om än något trötta efter att ha haft hela Naturkompaniet på konferens där i två dagar. Vi gick igenom boendet och tittade ut plats för vigseln. Det kommer bli en utomhusvigsel på klipporna om vädret tillåter. Om inte så flyttar vi in i Slipen, det gamla båthuset, där även middagen kommer serveras. Det känns så himla "rätt" att ha vigseln här ute i skärgården. Det är här vi trivs som allra bäst både Lotta och jag.
Detalj från båthuset Slipen på Finnhamn
Vi träffade även Jörgen som är krögare på ön och som ska ansvara för middagen. Det var en härlig figur som för stunden såg mer ut som en fotbollshuligan än som en skicklig matkreatör men man ska aldrig döma hunden efter håren. Han kom med förslag till en trerättersmeny som lät fantastiskt gott men jag ska inte avslöja några detaljer nu.
Vandrarhemmet Utsikten på Finnhamn
Med oss på turen till Finnhamn var våra två toastmasters, Ola och Malin. Resten av familjen Gejde var med förutom Ella som sov var kvar hemma i stan och sov över hos en kompis. Även Familjen Barnö var med och Sebastian fick hänga med alla tjejerna vilket han som vanligt stortrivs med.


Det är mycket som händer här hemma nu och det känns mer hektiskt än på länge. Båten har åkt i sjön men behöver lite kärlek och framförallt behöver masten komma på. Vi borde även plocka undan på varvsplanen och försöka bli av med allt virke som blivit över efter att vi bestämde oss för att "skrota" vårt båthus till förmån för ett modernt en mycket smidigare däcksställning från NOA.

Sebastian basar över båtiläggningen
Det återstår en del arbete i lägenheten efter flytten. Soffan som vi beställt på Svensson i Lammhult borde snart komma och då ska vi göra det sista i vardagsrummet. Hallen behöver få en smartare klädförvaring, eller nä, den behöver en klädförvaring punkt.
Lotta har fyllt år och det blev en hel del tjoande och tjimmande i samband med det. Lilla Mamma har fyllt åttio år och det firades med brunch på Hasselbacken. Käraste vännen Johanna fyllde femtio och det har också firats med fest och utgång. Då fick jag tyvärr stanna hemma och ta hålla Sebastian sällskap men att döma av Lottas trötta uppsyn dagen efter så verkade de ha haft trevligt.

Det börjar också bli dags att öppna upp på landet. Planen är att vi ska åka ner till Västergötland på Kristi Himmel och göra det. Sätta på vattnet, kolla att allt ser ok ut. Titta på kalhygget... Jo ja, bonden som äger skogen runt omkring vår stuga har tydligen avverkat. Vi fick ett par bilder skickade till oss och det ser ut som han tagit precis allt! Visst önskade vi oss lite mindre granar för att få in solen på tomten bättre men kalhygge var kanske att ta i. Hoppas att det inte för med sig ett insektsbonzai i sommar. Solbrända lär vi i alla fall bli om solen bestämmer sig för att skina.

Magnolia
Det var allt för denna gång!

//Kennet