lördag 16 maj 2015

Möhippa och svensexa

Det har varit bråda dagar i några veckor nu. Det är händer alltid en massa vid den här tiden på året men i år har det varit mer än vanligt med 50 års firande och planering inför bröllop i juni.
Vi har väl båda två anat att våra vänner hade något i görningen men man vet aldrig. Jag visste om att Lotta skulle få en möhippa ganska tidigt, deras planering började redan i januari och behövde då få lite uppgifter från mig. För ett par veckor sen kollade de av om jag kunde ta Sebastian över helgen den 8-9 maj så att de kunde röva med sig Lotta ut i skärgården. Visst kunde jag väl det . Det visade sig vara en lömsk och slug plan för att få mig avslappnad. Vi blev bägge två utdragna på äventyr den helgen.
Lite attiraljer inför dagen
Klockan 07:00 ringde det frenetiskt på vår ytterdörr. Lotta sov men jag kunde inte sova eftersom jag visste att något skulle hända. Efter en del dividerande så gick Lotta till sist upp och öppnade ytterdörren. Utanför stod en påse innehållande ett stycke raffset och ett par jock straps samt en instruktion. Vi instruerades att sätta på oss underkläderna och invänta ytterligare instruktioner. Efter en stund så vi att någonsmygit sig in i hallen och lagt ytterligare instruktioner på golvet. Vi skulle få trätta "Anna" legitimerad sexterapeut för att prata lite om vikande potens och annat skojsigt. Spännande :)
Lotta skjuter lerduvor för första gången i livet
Vi tog på oss kläder och efter en stund ringde det på dörren igen. Utanför stod nu en stilig man iklädd skinnställ och hjälm. Han skulle hämta Lotta. Utanför stod en motorcykel med sidvagn och väntade. Det var det sista jag såg av Lotta den dagen.
Efter att hon försvunnit iväg så dök systeryster Beata upp för att hämta Sebastian. Vi packade ihop hans saker samt en väska med grejer till Lotta och därefter försvann hon iväg också. Vad skulle nu hända? Jo det dröjde inte länge innan ett gäng glada figurer dök upp och började laga till frukost.
Lotta ute på Fjärdlång i vacker sommakrans

För att göra en lång historia kort så blev det en fantastiskt roligt dag som följde. Vi började med ett hårt fyspass i Vitabergsparken. Efter det fick vi en lektion i Pole dance. Bad och mys på Centralbadet följt av en smaskig middag på Tranan och kvällen avslutades sen med en massa drinkande på Cliff Barnes. Det var en rejält onykter Kennet som raglade hemåt i natten framåt småtimmarna.

Åh hej! Svårt det här!
Pole dance är utmanande på många olika vis
Svensexan laddar upp med kalorier på restaurang Tranan
Lotta fick börja med en motorcykeltur genom Stockholm följt av frukost i det gröna vid lilla Blecktornsparken. Sen bar det ut på landet för att skjuta lerduvor och köra fyrhjuling. Resten av helgen tillbringades ute på Fjärdlång i skärgården med massor av mys, bastubad, tal, mat och vin.
Vilka fantastiska vänner vi har som fixar och ordnar så bra! Ni är bäst!

Transportmedlet är framkört
Lotta blir bortrövad av främmande man
Nu är det bara tre veckor kvar till bröllopet och vi börjar känna oss lite nervös. Den sista planeringen är klar men det finns en ganska lång att göra lista med saker som behöver fixas. Blommor är beställda hos Olas blommor på Östermalmstorg. Två florister från dem åker ut till Finnhamn på fredagen för att ordna allt ute på plats.

Jag har till slut hittat en tredelad Linnekostym efter en hel dags kryssande mellan olika herrekiperingar i Stockholm. Det var en helt ny upplevelse att besöka dessa exklusiva butiker. Det kändes som om tiden stått stilla därinne. Stiliga män med belevat sätt betjänade kunderna och förmedlade verkligen en känsla av att de kunde sin sak. Tweed Country Clothes heter butiken som till sist hade det jag sökte. Den ligger på Rörstrandsgatan och är som namnet antyder specialiserat på engelska mode.
Min nyinköpta linnekostym

Lotta var idag hos skräddaren för att prova sin klänning för första gången. Det är bara underklänningen som är klar men den gav ändå en fingervisning hur det kommer att se ut. Hon kommer bli smoking hot! Riktigt fint blir det.

Vi har också köpt ny bil i veckan. Den ska vi dela tillsammans med Lottas mamma Nina. Det bidde en gasdriven VW Passat från 2012 som bara gått 2200 mil. Superfin!
Våra nya hjul!

Skinnpaj och allt, sjyyyyst!
Och så vill jag avsluta detta inlägg med en rekommendation. Har ni inte sett tv-serien "Dag" så gör det. Det är bra skit helt enkelt. Riktigt bra skit!


//Kennet