måndag 14 juli 2014

Rapport från ett somrigt Västergötland

 Tre av åtta veckors semester är nu avverkade. Lotta, Sebbe och jag har tillbringat dessa på vårt nygamla sommarställe i Västergötland. Nygammalt på det viset att Lotta och hennes syster precis fått ta över det efter sin mamma som inte längre orkade driva runt det på egen hand. Fantastiskt generöst och ett bra tillfälle att se hur livet som "godsägare" fungerar.

Sommarstugan ligger alltså i Västergötland och  är placerad bara ett par hundra meter från Vänerns strand. Närmaste tätort är Österäng i Götene kommun och sommarstugeområdet kallas för Björstorp. Till stugan hör även en båtplats och där ligger en styrpulpetare förtöjd för kortare badturer ut till öarna i närheten. Nedan ett par bilder från en tur till ön Vigeln.

Sebbe trummar på mammas mage vilket verkar kittla en del :)

Det fanns små hålor med djupt vatten bland stenarna och Sebbe älskade att doppa sig där.
 Det är en liten sportstuga byggd 1968 av Lottas mamma och pappa. Det finns även en timrad gäststuga som fungerar som vårt sovrum när vi är här. Det har alltid varit ett digitalt svart hål här så det första vi fixade var en riktantenn för GSM och en ny tv-antenn. Så nu finns det i alla fall fungerande tv och ett halvskakigt mobilt bredband. Vi har jobbat på flitigt med att försöka sätta vår egen prägel på huset och tomten de här veckorna. Det har blivit nya soffor, hyllsystem, infravärme  och så har vi också fällt en del stora granar på tomten för att lätta upp lite. Det kändes lite som om tomten var uthuggen ur granskogen innan dess men nu är det övervägande lövträd omkring oss.

Bad i diskbaljan, en klassiker för varje 1,5-åring
I området har även Lottas moster och familj en stuga. Varje sommar samlas alla i familjen med kusiner och sysslingar för att fira midsommar. Sen brukar kusinerna turas om att vara här så det finns alltid barn att leka med för Sebbe som verkar trivas med att vara minst i gänget. Han får i alla fall massor av uppmärksamhet. 
Självplock av jordgubbar utanför Lidköping

Sebbe plockade kanske inte så många men åt desto fler
Sommaren så här lång har alltså varit utmärkt. Vi har förätit oss på jordgubbar men Klings goda vaniljglass. Promenader på Kinnekulle i de vackra ädellövskogarna har det också blivit. Båtturer och massor av sol och bad. Mys på tomten och goda middagar i vänner och släkts sällskap. För första gången har vi haft besök av vänner från Stockholm här då Malin W, Elisabeth och Daniel stannade över en helg. Det var supermysigt och vi hoppas att de kommer tillbaka fler gånger.

Lotta Löfwall och Sebastian har det skoj ihop i vattnet
Lotta och Sebbe har skoj ihop


Nu har vi en vecka kvar här på landet innan vi åker hem till Stockholm igen. Då väntar tre veckors segling i skärgården, något som jag personligen har längtat efter något så otroligt mycket. Det kommer bli toppen. Bilder och lite rapportering kommer så småningom.

Ha en fortsatt toppensommar så hörs vi i augusti!