måndag 12 maj 2014

Det är väl dags nu...

...för en uppdatering av bloggen. Inser lite generat att detta är första inlägget för 2014 så jag får väl börja med att önska gott nytt år :)

Fyrverkerier över Stockholm sett från Fåfängan
Livet här hemma på Södermalm går sin gilla gång. Jag är föräldraledig med Sebastian sedan i januari och stortrivs verkligen med det. Nu har våra rutiner satt sig och dagarna går i lugnt tempo men med massor av samvaro och mys.

Senaste gången jag skrev i bloggen var runt jul och då var ämnet sömn, eller rättare sagt bristen på densamma. Sömnen har fortsatt att vara knackig till fram för ett par veckor sedan. Då hände något mycket märkligt. Från en dag till en annan så började han att sova i sin egen säng hela natten utan att vakna. Va!! Skillnaden kunde inte vara större. När jag nu sitter och skriver dessa rader klockan 09:20 på morgonen så sover han fortfarande som en stock. Han går och lägger sig runt åtta i normala fall men just igår så blev det någon timme senare och sen sover han gott i ungefär tolv timmar. Halleluja! Nu lämnar vi det ämnet för gott (hoppas jag).

Återbesök på barnkardiologen

Ultraljudsundersökning av sprattlande bebis
Vi var på återbesök på barnkardiologen i mars för en rutinkontroll av Sebastians hjärta. Allt såg bra ut och vi kommer framöver få gå på kontroller en gång per år. Lotta och jag hade inför mötet förberett oss med lite frågor som vi kände att vi saknade konkreta svar på. T ex om vi kan betrakta Sebastian som fullt frisk nu? Behöver vi tänka på något med kost och fysisk ansträngning? Vilka risker för framtida komplikationer finns det?
Ett hjärta behöver motion för att må bra
Svaret blev att; Jo, han är att betrakta som frisk nu. Men...det är en stor korrektion som han genomgått och det finns vissa anatomiska skillnader mellan hur hans och normala blodkärl ser ut. Det första operationerna av det slag som han genomgått utfördes i Sverige på slutet av åttio-talet och därför är det svårt att veta hur det kommer påverka i det långa loppet. Enligt läkaren så kommer Sebastian att kunna utföra alla typer av aktiviteter utan restriktioner. Det är alltid viktigt med motion och kost för att hålla hjärtat friskt och ännu viktigare för Sebastian. Så vi kommer vara noga med vad han stoppar i sig och se till att han redan tidigt vänjer sig vid fysisk aktivitet.

Vår dagar hemma tillsammans

Dagarna går som sagt sin gilla gång för Sebastian och mig. Vanligtvis så beger vi oss iväg till någon öppen förskola på förmiddagen. Det blir antingen Sofia församlings förskola på Borgmästargatan eller Stora Blecktornsparken. Där brukar vi stöta ihop med Sebastians kompis Hanna som är en månad äldre och en riktig kalaspingla. Hennes mamma och pappa är inte så dumma de heller så jag gillar att umgås med dem. De delar på sin föräldraledighet så att de är hemma med Hanna antingen två eller tre dagar i veckan vardera.
Hanna och Sebastian på Stadsmuseum
På eftermiddagarna blir det lite gott och blandat. Vi har köpt årskort på Skansen, Fotografiska, Spårvagnsmuseet och Stadsmuseet. Skansen är fantastiskt bra om vädret är ok. Om det är regn och rusk blir det oftast något museum. Vi brukar också besöka mormor en gång i veckan. Då är oftast hans kusin Kerstin där. Hon är fem år och älskar Sebbe så han får stå ut med mycken uppmärksamhet och kärlek då. Dessutom klämmer vi in besök hos morfar varannan måndag då vi tar ut hundarna på promenad. Farmor ska ha besök varje vecka också så vi är sällan sysslolösa.

Sebastian med Kerstin i Tessinparkens berömda "Ägg"
På kvällen efter en lång hektisk dag så äter vi middag tillsammans och om man har riktig tur så vankas det ett varm bad tillsammans med mamma. Sebastian älskar att bada lika mycket som han hatar att duscha efteråt. Så ser alltså dagarna ut med vissa undantag. Ett undantag kommer nu till helgen då vi åker till Italien och Rom. Så till nästa gång så säger vi arrivederci!!
//Kennet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar