söndag 21 april 2013

Föräldragrupp 168, 45-årskalas och sjösättning

Lotta och jag erbjöds genom BVC att delta i en föräldragrupp med Sebastian. Det tror jag att de allra flesta nyblivna föräldrar får erbjudande om. Gruppen som har det spännande namnet Föräldragrupp 168 har nu träffats två gånger och jag har tyvärr inte kunnat delta någon av dem. Lotta har däremot varit där båda gångerna. Det är spännande att höra Lotta berätta om träffarna. Hon stressar upp sig över att de andra bebisarna har hunnit lära sig så mycket och att de är så stadiga i kroppen. De greppar saker och sitter upp utan stöd. Sebbe har inte så bra koll även om det blir bättre och bättre hela tiden. Nu har Lotta satt honom i hårdträning. Han får dagligen sitta en stund i sin stol som man hänger på bordskanten. Han blir uppstöttat med kuddar och filtar för att inte trilla ihop.

Sebastian i sin stol.
Sen blir det en stund i Baby-Björnselen och avslutningsvis ett pass i babygymmet.  Jag gav honom en penna som han greppade utan problem. Nu kan du säga att han lärt sig skriva försökte jag skämtsamt men fick bara en grymtning till svar. Håhåjaja.

Sebastian och Lotta på promenad.
Skämt åsido, det är nog inte så dumt med föräldragrupper. Man får träffa andra föräldrar med barn i samma ålder och kan utbyta erfarenheter. Eftersom Sebastian tillbringade sin första månad på sjukhus och var så pass dålig som han var är det väl inte konstigt om han ligger lite efter i sin utveckling tänker jag. Ingen idé att stressa upp sig över det. Han kommer snart vara ikapp. Dessutom vinner han allas hjärtan med sin intensiva och fokuserade blick. Det är något alldeles speciellt med den.
Sebbe slappar en stund i vår säng.
Lotta fyllde 45 år den 10 april. För att fira henne så åt vi en god middag på Thaibåten. Vi har gått förbi den hundratals gånger men aldrig ätit där. Vi började med en fördrink och åt sedan fantastisk god thaimat. Avslutningsvis blev det en banana pancake.


En hel snapper serverad i en skål formad som en fisk.
Jag ville fira henne lite extra eftersom det varit lite kämpigt efter förlossningen. Inte bara för att Sebbe varit sjuk utan även för att det slitit på henne fysiskt att vara gravid och föda barn. Hennes bäcken är fortfarande inte bra och hennes knä är ständigt svullet och gör ont. Hon har fått övningar för att träna upp muskulaturen i benet och bålen som hon utför varje förmiddag. Så för att ge henne lite uppmuntran och "egen" tid så bokade jag in massagebehandlingar tre torsdagar i rad. Nu har hon varit på två av dem och ska på den tredje på torsdag. 

Den första torsdagen blev det 90 minuters oljemassage hos Stefan på salong Chia. http://www.goteborgsmassage.se/massage-stockholm.html

I torsdags blev det en Ayurvedisk massage som kallas Mardana på Alok Anupam Swami och Malavé Do Hälsocenter. 

På torsdag blir det ytterligare en oljemassage men nu 120 minuter hos Håkan Ekwall i Gamla stan. Det blir också en Indisk massage men av att annat slag än den Ayurvediska. Lotta tyckte den första behandlingen var skön och avslappnande. Den indiska massagen var alldeles fantastisk. Vi får hoppas att den tredje behandlingen blir ännu bättre.

Paragraf sjösätts.
 I lördags så var det så dags att sjösätta båten. Det är verkligen startskottet för sommaren. Det är alltid mycket att göra inför sjösättningen. I år har vi ändå tagit det lugnt men ändå lyckats med att tvätta och polera hela båten, bättra bottenfärgen, byta barbords avlastare och främre brytblocken. Lotta oljade in allt trä på båtens utsida.Så när hon satte i sjön igår så var hon skinande blank och vacker. Tyvärr har vi förlagt våra toppspridare till masten. Troligen glömde vi kvar dem på mastbryggan när vi mastade av i fjol. Ett misstag som kommer kosta oss 5000 kronor om de inte oväntat dyker upp igen.

Hon flöt i år med, fantastiskt!
 I år kommer vi inte kunna segla ut båten genom Hammarbyslussen och Danvikstull ut i skärgården. De renoverar Danvikstullsbron som är stängd för broöppning hela sommare. Det innebär att vi får segla ut via Södertälje istället. Det blir modiga 95 sjömil för att ta sig från Långholmen till Runmarö. Vi kommer göra det till en trevlig weekendsegling med Malin och hennes familj under Nationaldagshelgen i juni. Det blir första gången Sebastian seglar men förhoppningsvis inte den sista. Det blir även första gången Lotta och jag seglar med barn. Hoppas att det går smidigt så vi kan se an semesterseglingen med tillförsikt.

Smurflotta och Smurfsebbe väntar på att bli sjösatta.

 /Kennet