tisdag 9 april 2013

April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill...

Jag känner mig lurad. Det är april och sjösättning av båten är planerad om två helger. Isen ligger fortfarande tjugo centimer tjock i Långholmskanalen. Meh!!! Kom igen nu Kung Bore, baxa ditt kalla arsle norrut!
Igår gick jag en promenad med Sacco och Sebastian. Vi hade gott sällskap av Daniel också. Promenaden varade i en timme ungefär och under den tiden var det allt från klarblå himmel och sol till hagelstorm. Däremellan snöade det lite också. Aprilväder brukar man säga och sällan har det stämt bättre.

Nu har jag arbetat i ett par veckor och börjar komma in matchen igen. Det är skönt att vara i vardagslunk och få lite normala rutiner. Jag har t o m med börjat träna igen. Som tack för det så hade jag gått upp ett halvt kilo när jag vägde mig i morse. Orättvist säger jag, rättvist tycker nog alla som sett mig roffa godis ur påskäggen på jobbet.

Sebastian ser sig själv i spegeln.
Sebastian växer och växer. Han var på vaccination i veckan och då vägde han 5.4 kg. Han har så härligt bebismull nu. Efter vaccinationen så fick han feber ett dygn. Då var det kinkigt och gnälligt men annars så måste det vara en ovanligt snäll bebis. Han skriker sällan och sover bra på nätterna. Visst vaknar han ett par gånger och vill ha mat men sen somnar han om.

Lottas guddotter Beata med Sebastian 
Syster Sonja får också gossa en stund så klart
Vi har träffat en hel del vänner och bekanta de senaste veckorna. Alla vill träffa Sebastian och nu när förkylningstiderna börjar ge med sig så vågar vi oss på att socialisera mer. På bilderna ovanför så är vi hemma hos Johanna och Jörgen. Deras två mysiga döttrar Beata och Sonja fick mysa lite och Sebastian verkade väldigt nöjd med uppmärksamheten.
Min gamle kompis Lillen strålade samman med oss på Nytorget för en fika och han tog chansen att gnugga skägg med lilleman en stund. Barnkärare man får man leta efter :)

Lillen myser med Sebbe
Jag älskar verkligen att fotografera. Nu när jag har världens finaste modell så lättillgänglig så blir det så klart en hel del bilder på just honom. Annars brukar Lotta vara plågad av en all ständigt närvarande kamera. De flesta av mina vänner är vid det här laget vana vid att jag nästan alltid har kameran med mig. Det mesta förevigas på bild.
En drömsk blick
Just nu har jag planer på en fotobok med bilder från Lottas graviditet. Vi tog bilder varje vecka mellan vecka 6 och vecka 39. Det är fascinerande att se hur hennes kropp förändras. Det blir roligt att bläddra i för Sebastian när han blir större och ett fint minne för oss när vi blir äldre.

en bild ur vår graviditetsbok
Efter det så ska det bli en bok om förlossningen och tiden på sjukhuset därefter. Det känns viktigt att Sebastian får en chans att förstå vad som hände.

En pigg liten krabat

Ärret på Sebastians bröst har verkligen läkt ihop snyggt

//Kennet