söndag 27 januari 2013

Resan hem till Stockholm och Q63 på ALBS

Klockan är mitt i natten så det blir en kort uppdatering idag. Jag skriver det här inlägget hemifrån. Visst är det otroligt. Hemma igen efter tre veckor i Lund. Jätteskönt. Sängen lockar kan jag lova.

I morse så beslutade läkarna att vi kunde få åka till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Vi packade ihop alla våra saker, kramade sköterskan adjö och satte oss i bilen. Sebastian fick sitta bak tillsammans med Lotta. Resan hem tog lite längre än nedresan eftersom vi stannade flera gånger för att byta blöjor och mata Sebastian. Det kändes viktigt att han fick komma ur sin barnstol också. Han sitter i samma ställning hela tiden och kan säkert bli stel och få ont. Vi var lite oroliga för hur det skulle fungera med att ha honom i stolen hela resan men det gick hur bra som helst. Vi körde hem på nio timmar med fyra stopp på vägen och han skrek ingenting på hela vägen. Han är otroligt tålig den ungen.

Sebastian är klar att åka.

Hej då avdelning 67 och Lund.

När vi kom fram så mötte sköterskorna oss på avdelning Q63 där vi ska vara ett tag nu. De visar in oss på salen och det blir en otrolig kontrast mot Lund. Här delar man sal med en annan familj och salen är mindre än den vi hade för oss själva i lund. Det finns skenor i taket med draperier för att dela av mellan sängarna men skenan är monterad så att den inte skärmar av bäddsoffan som Lotta ska sova i. Dessutom saknas det draperier så även om den hade gjort det så skulle det inte räcka till. Vi såg nog lite besvikna ut för personalen var måna om att fixa något för att vi skulle kunna trivas. De såg till att vi fick en riktig säng istället för bäddsoffan och den rullade vi in så den täcks av skenorna i taket. Sen hängde vi upp lakan för att skilja av från den andra familjen.
Endast en av oss får sova kvar med Sebastian och Lotta anmäler sig frivillig. Hon säger att hon ändå inte skulle kunna sova ensam hemma. Jag protesterar inte speciellt mycket. Längtar hem. En av sköterskorna frågar Lotta om hon ska ta en av nattens matningar för att hon ska få sova lite mer. Hon får välja på klockan två eller klockan fem matningen. Lotta tar klockan fem. Då får hon sova 5 timmar i sträck om allt funkar. Vi tar en kvällsfika i köket, som är helt ok, innan jag lämnar dem för natten.

Vårt nya krypin på sal 6 avdelning Q63 på Astrid Lindgrens barnsjukhus.
I morgon ska vi få träffa läkarna. Sköterskorna tycker att Sebastian ser tillräckligt bra ut för att kunna få permission. Då får vi sova hemma och komma till sjukhuset på dagtid för undersökningar. Det vore toppen. Hoppas att läkarna går med på det. Nu är det dags att sova.

//Kennet

1 kommentar:

  1. Men så skönt, så nära hemma nu! :-) Jag håller tummarna!

    Hoppas ni fick sova gott och att söndagen har förlöpt lugnt och fint.

    SvaraRadera