tisdag 22 januari 2013

Fullt upp

Idag har vi haft tvättstugan. Det vill säga tvättstugan för anhöriga på BUS. Det var verkligen på tiden då Lotta har börjat låna mina tröjor nu när hennes är smutsiga. I övrigt så har dagen varit väldigt lugn. Vi har tillbringat den på rummet och sysselsatt oss med se på film och pyssla om Sebastian. Lunch inhämtades på patienthotellet. Det är storkök men idag var det faktiskt ganska gott (Jag har inga fördomar :) ). Personalen är trevlig men har kanske inte den mest utpräglade servicekänslan. En äldre dam med allvarlig min tjänstgjorde bakom vattenbaden idag och upplyste alla gäster om att vi fick bara ta två köttfärsbiffar per person. Några externa gäster upplystes lite halvbryskt om att man måste ringa innan och kontrollera att det finns plats.

Kameran har fått vila idag så några nya bilder har jag tyvärr inte att dela med mig. I morgon tänkte jag ta ett par bilder på Sebastians ärr. Tejpen som suttit över ärret har nu ramlat bort och det är ett oväntat fint ärr som inte alls är speciellt iögonfallande. Faktum är att det kanske blir svårt att fotografera det så det syns på bild. Kanske vitnar det senare och kommer att synas mer om han blir lite solbränd, det återstår att se.

I morgon ska Sebastians lungor röntgas igen. Efter det ska det avgöra om det är dags att ta bort dränen. I så fall kanske de gör det redan samma dag. Det vore skönt. Slangarna som är kopplade till honom och sugen är jobbiga och gör det krångligt att ta upp honom.

I natt får bara en av oss vara kvar här på avdelningen. Vi är båda lite sugna på en hel natts sömn på hotellet men ingen av oss vågar säga det till den andre :) Vi får väl se vem som viker ner sig först.

Fullt upp? Inte direkt men dagarna går förvånande fort. Man hinner knappt sätta sig ner innan det är dags för mat eller blöjbyte.

//Kennet