tisdag 8 januari 2013

Första kritiska dygnet avklarat

Tisdagen den 8 januari 2013

Det är tisdagskväll ett dygn efter att operationen avslutades och vi har kommit tillbaka till patienthotellet. Dagen har varit lugn, allting ser bra ut och Sebastian verkar stark och vi känner att vi vågar börja hoppas på att allt ska gå bra.

Det var några ord som Sune Johansson sa innan operationen som bet sig fast i mitt minne.
- "Det första dygnet efter operationen är det kritiska. Klarar han sig igenom det så ska det gå bra sen."

Nu har han klarat sig igenom det och med bravur. Han har varit lugn idag och alla värden ser fina ut. Om allt fortsätter och gå så här bra så kanske kanske att han kan få komma ur respiratorn i morgon. Små små steg mot bättring.

En av Kardiologerna var uppe och gjorde ett ultraljud för att kontrollera volym och flöden i hjärta samt att det inte samlas en massa vätska i buken. Allt såg bra ut. Han har en liten antydan till lungödem (vätska i lungorna) men det var nästan att vänta och behandlas med mediciner.

På eftermiddagen fick vi träffa sjukhusets kurator som informerade oss om lite praktiska saker. Även om det inte känns så viktigt just nu så måste vi se till att få in sjukintyg till försäkringskassan för att få pengar till räkningar i slutet av månaden.

Vi åkte iväg för att äta lunch hemma hos Lotta moster Barbro och hennes man Janne. De bjöd på underbart god hemlagad mat och det var skönt att komma ifrån sjukhusmiljön en stund. De hade köpt en lite present till Sebastian, en söt liten "kälg" ( Kälg är som alla vet en blandras mellan ko och älg) med inbyggd speldosa.

Eftersom dagen varit förhållandevis lugn och händelselös så slutar jag här. Nedan är några bilder jag tagit idag på sjukhuset.

Utsikten i fönstret vid Sebastians säng

Lotta kelar lite med honom

Jedi warrior infant

Sover gott på sina mediciner

En av sjukhusets hjärtläkare undersöker Sebastian

Överst är en monitor som visar Sebastians olika vitala värden och under den är  respiratorn
2 kommentarer:

  1. Vilken resa ni tar oss med på! Du skriver så bra Kenneth och jag tänker på er alla tre hela tiden. Stora kramar, Åsa

    SvaraRadera
  2. Vilken fin son ! Välkommen till jordelivet älskade Sebastian! Varmaste kramar till er alla tre från Emma , Johan och Pontus

    SvaraRadera