tisdag 29 januari 2013

Första besöken hemma

Dagen började trevligt med att Malin kom och hälsade på oss. Vi hade precis klivit upp och börjat med frukosten när hon kom. Med sig hade hon semlor och ett jättegott valnötsbröd från bagaren i sjöstan. Hon stannade och höll oss sällskap ända fram tills dess det var dags att åka till Astrid Lindgrens för dagens undersökningar.

Malin myser med Sebastian på skötbordet. Modigt av henne. Jag vet vad pojkar kan ställa till med i den positionen :)
 Det är härligt att äntligen få visa upp honom för våra vänner. Han är infektionskänslig så vi är noga med att ingen med infektion i kroppen får hälsa på ännu. Många har barn hemma och det är influensatider så det är till att vara försiktiga.

Vaken Sebastian lyfter huvudet ordentligt och tränar sina nackmuskler.
När vi kom fram till sjukhuset så hänvisade personalen oss till dagrummet. Jag var lite orolig för att det skulle bli mycken väntan men allting gick som smort. Först upp till röntgen för att ta bilder på Sebastians lungor. De hade en mycket modernare röntgen utrustning här på ALBS jämfört med den i Lund. Åtminstone såg det så ut för mina lekmanna ögon. De tog fyra bilder totalt innan de var nöjda och vi fick gå tillbaka ner till Q63.

Vi hann knappt sätta oss innan en gladlynt och fryntlig man i vit rock kom fram till oss och presenterade sig som Ulf, en av kardiologerna på sjukhuset. Han frågade oss om vi visste varför Sebastian inte fick blodförtunnande. Han menade att det var viktigt efter en =?#€T& operation. Jag fattade ingenting. En vadå? Efter en stunds dividerande insåg Ulf till slut att Sebastian var ett annat barn än det han hade i åtanke. Han bad om ursäkt och lommade iväg för att läsa journalen. 

Efter en stund kom han tillbaka och vi gick tillsammans in på kardiologmottagningen. Ulf verkar himla trevlig och skämtsam. Återigen bad han om ursäkt utifall vi blivit oroade av att han tagit fel på barn. Ultraljudsundersökningen går bra. Sebastian sover sig igenom den och då blir det mycket enklare än om han är vaken, skrikandes och sprattlandes. Ulf tar sig tid att visa på skärmen och förklara för oss vad han tittar på. Vi går igenom de förändringar som utförts i samband med operationen och jämför med hur det såg ut innan. Han är mycket nöjd med vad han ser och tycker att kirurgerna har gjort ett bra arbete. 
Bilderna från röntgen hade också sett bra ut. Ingen vätska i lungsäckarna och förändringen de sett igår hade gått tillbaka. Däremot har Sebastian inte gått upp i vikt som de önskar. Han ligger nu på 3150 gram. Det är bara 70 gram över födelsevikten. 

Ulf tycker ändå att allt ser bra ut och tycker vi kan åka hem igen och komma tillbaka på torsdag. Vi får med oss mediciner som ska räcka tills dess. Ulf skriver ut recept på medicin och den specialkost Sebastian behöver äta för skadan på lymfsystemet.

Sebastians två storebröder på besök.
 På kvällen har vi bestämt att mina två äldre söner, Kim och Tobias, ska komma på besök och äta middag hos oss. Jag lagar till en älggryta med kokt potatis och den blir precis klar tills de kommer. Det är första gången som bröderna träffas och jag känner mig så stolt och glad när jag ser dem tillsammans. Tobias får hålla i Sebastian eftersom han känner sig mer bekväm med småbarn än Kim. Efter lite övertalning så vågar även Kim att hålla honom ett tag.

Tobias har varit i Thailand och köpte då med sig lite presenter till Sebastian. Det är barnkläder och ett par mini Converse skor som är så så små och söta.

Kim med Sebastian i famnen. Kim är 22 år äldre än sin bror, snacka om sladdis.

Tobias har Sebastian i ett säkert grepp.
Under tiden vi äter middag så dyker även Malin Winge och Daniel från jobbet upp. Daniel har varit supersnäll och tagit hand om vår lägenhet under tiden vi var borta. Tack för det!
Vi sitter och myser en stund innan alla går hem vid niotiden. Då är Sebastian helt slut och har somnat stenhårt. Jag lägger upp honom på min underarm med huvudet i handen och armarna bara hänger rakt ner helt avslappnat.

En mycket avslappnad liten pojke.
Lotta går och lägger sig för att få sova några timmar. Jag tar 23:00 och 02:00 matningen. Hon får ta 05:00 och 08:00. Det blir alltså sovmorgon för mig :) Vi får väl se hur det blir med det.

//Kennet

4 kommentarer:

 1. Härlig läsning. skönt med två dagar utan sjukhusbesök! Och mysigt att bröderna fick träffas.
  ha en bra dag, kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma :) Idag ska vi bara ta det lugnt och inte träffa någon alls.

   Radera
 2. Såå söt! Coolt med så stora storebröder. Härligt att det går så bra och att ni får vara hemma så mycket! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker vi också. Kim och Tobias kommer bli fantastiska storebröder.

   Radera