lördag 19 januari 2013

Flytt i sikte

Det är otroligt roligt och värmande att läsa alla uppmuntrande ord från er som följer oss här på bloggen. Det har verkligen gjort skillnad när det har varit som jobbigast. Tack för det, ni är bäst!

Lotta och jag har kunnat njuta av en fantastisk skön dag tillsammans med Sebastian. Han är så mycket bättre nu. Han sover mycket fortfarande men det gör "vanliga" bebisar också antar jag. Lotta har fått ha honom uppe både på förmiddagen och eftermiddagen. Båda gångerna har hon försökt amma honom. Första försöket så tog han ett ordentligt tag och sög som om han aldrig gjort annat. Efter mindre än en minut släppte han och blev jättearg. Vi förstod ingenting. Sjuksystern, Maria, tog en spruta och drog upp maginnehållet för att se om han hunnit få i sig något. Åtta milliliter! På mindre än en minut. I vanlig fall så pumpar Lotta ut 15-20 ml på en kvart. Snacka om glupsk. Antagligen fick han magknip eller så blev han förvånad över mängden mat som kom så fort. Han har aldrig fått mat genom munnen tidigare, bara i sonden. Vi försökte inte ge honom något mer denna gång eftersom han egentligen inte ska äta modersmjölk. Lymfproblemet kräver specialkost och vi vill inte slarva med den.

Pusskalas!

På eftermiddagen ville han inte amma. Han tog bröstet men sög inte ordentligt. Han hade fått en dos Ketogan för att lindra smärtan från dränet och antagligen blir han lite dimmig och trött av det. I stället gav vi honom 60 ml Monogen. Efter en stund spydde han upp en del av det. Stackarn. Det kom genom mun och näsa. Han blev jätteledsen. Lotta som hade honom i knät fick sin beskärda del hon också. Monogen luktar pyton. Riktigt äckligt. Dessutom fastnar doften i allt det kommer i kontakt med. Turligt nog låg han på handdukar och en filt. Tyvärr var inte han täckt av något utan fick den äckliga maten över hela sig så nu har vi en ganska illaluktande bebis. Förhoppningsvis får de honom ren senare i kväll när de ska tvätta honom ordentligt.

Lotta tvättar av Sebastian och byter blöja.

Nu ska jag berätta för er om dagens absoluta höjdpunkt. Maria, vår sjuksköterska under eftermiddagen, säger att vi troligen kommer att få flytta ner till avdelning 67 på måndag. YES! Det är ett stort steg på väg mot utskrivning och hemresa. I morgon ska vi få göra ett studiebesök där för att se hur det fungerar på avdelningen. Vad vi har hört så kan vi få ett eget rum. Vi kommer vara tillsammans med honom dygnet runt och sköta om hans vård själva till största del. Mediciner sköter sköterskorna om men vi gör allting annat. Inga övervakningsmaskiner och minimalt med slangar. Han kommer att ha kvar dränet och en infart för att ge mediciner samt sonden men resten blir vi av med. Om de inte väljer att skicka hem oss med dränet senare i veckan så blir vi nog kvar på avdelningen ett par veckor. Vi får se vad som händer. Det kommer nog vara lite läskigt att vara helt själva utan personal som alltid finns där och övervakningen som hela tiden talar om för oss om något är fel.


Lägger upp ett par bilder från dagen och ett videoklipp. Skulle så gärna vilja visa er hur duktig han var när han ammade på förmiddagen men det blir nog lite för privat. Ni får hålla till godo med Sebbebebben the Movie :)Vi lämnade Sebastian lite tidigare i kväll. Han sov så gott och vi kände att det var dags för oss att få lite miljöombyte. Det blev ingen helkväll i Lund direkt men vi åt en väldigt god middag på Harry's. Det blev vitlöksbröd till förrätt. Lotta tog en Italiensk hamburgare och jag åt Spare ribs med majskolv och cole slaw. Väldigt mumsigt. Nu har vi en påse smågodis med oss hem och tänker titta på en film innan det är dags att sova.

Lotta på Harry's
 //Kennet

6 kommentarer:

 1. Tack för den mysiga filmen! Vad härligt med en typ normal dag. Mat, magknip, spya, ostrukturerat vevande med armar och stora förvånade ögon. Låter som det ska även om miljön är "en smula" annorlunda. Fan, vad glad jag känner mig efter dagens inlägg från er. Ni är bäst! Hälsa Sebbebebbe från mig. Kram och godnatt!

  SvaraRadera
 2. Han är absolut bedårande och kommer att vara hur farlig som helst :-). Så roligt att höra att ni snart kommer vara tillsammans hela tiden, som det ska vara. Jag skickar er en massa positiv energi ner till Lund. Vi alla på kontoret tänker på er. Gorana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gorana :) Han är redan hur farlig som helst och har charmat alla sjuksystrarna omkring sig, även de manliga.
   Vi tänker på er också. Hoppas att ni har det bra. Hälsa alla i "gänget".

   Radera
 3. Åh, vad underbart det låter och vilken fin Sebastian ni har!Han ser ju så pigg och me ut!Vad skönt för er att få komma ner snart! Förstår era känslor så väl...Det blir lite mer normal tillvaro och personalen finns tillgänglig när man behöver. Ni är jätteduktiga! Sköt om er! kramar från Micke Camilla och Elise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! När vi kommer hem så måste vi försöka träffas så ni får se honom "på riktigt". Krama om Elise och ta hand om er.

   Radera