söndag 13 januari 2013

Det går bättre och bättre för var dag...

Den gamla slagdängan få vara dagens rubrik. Nu verkar det vara stabila framsteg varje morgon vi kommer upp till Sebastian. På helgerna kommer vi lite senare eftersom frukosten på patienthotellet börjar serveras först klockan åtta. När vi kom idag så hade de redan provat att ta av honom NIV:en och han orkade andas helt utan hjälp i 45 minuter. Sen märkte de att ha började få indragningar i mellangärdet vilket är ett tecken på att han har det tungandat. Då lade de tillbaka honom med andningsstödet igen. Det känns fantastiskt bra. Morgonens lungröntgen visade att hans lungor nu ser normala ut men att det finns lite vätska kvar i lungsäcken. Den försöker de nu driva ut med vätskedrivande mediciner.

Just nu sitter vi i dagrummet eftersom de tar bort hans CVK och sätter en ny PVK istället. Det är inte så stor skillnad mot jobbet, alla verkar älska treställiga förkortningar. CVK är infarten han har i halsen. Det är en infektionsrisk att ha den så nu vill de ta bort den och i stället sätta en infart i ena handen, en PVK, Perifer VenKateter.

Vid två, halvtre ska vi få ta upp honom en stund igen och denna gång utan hans jobbiga NIV på. Det kommer bli så himla mysigt. Ingen jobbig halskateter eller mössa med slangar. Mindre prylar, mer bebis. Då ska jag passa på att ta lite bilder som kan läggas upp i kväll.
Hoppas att han orkar vara utan sin andningshjälp lika länge då, men vi får se.

//Kennet

3 kommentarer:

  1. Vilka framsteg mitt barnbarn gör.Det är underbart att höra./Mormor

    SvaraRadera
  2. Vilken kille ni har!!! Kämparnas konung. kram

    SvaraRadera
  3. Fram för mindre slangar och mer bebis! Kram U o P

    SvaraRadera