fredag 25 januari 2013

Dan före återvändardan

Då  är det bestämt. Vi åker tillbaka till Stockholm i morgon. Det höll på att gå åt pipan nu på eftermiddagen. Sebastian spydde upp delar av sin mat klockan två och fem. Dessutom har han haft jättelös mage. Då det går calicivirus på avdelningen så åkte isoleringsskylten upp på vår dörr. Men efter fem så har hans mage varit bra med normal avföring och inga spyor så nu har de bestämt sig för att det inte är calici utan troligen någon av hans mediciner som härjar med hans mage.

Dagen har varit bra i övrigt. Sebastian var på röntgen igen för att följa upp hans lungor. Det var en liten försämring men inget att oroa sig för enligt läkarna. Lätt för dem att säga, mycket svårare att följa som förälder. Men de hade inte skickat oss till Stockholm om det varit något allvarligt.

Dags för röntgen igen. Han kommer bli självlysande snart.
På eftermiddagen kom Jenny på besök. Hon och Lottas kusin Ola bor i Malmö och har följt oss här på bloggen. Hon hörde av sig och ville komma och se Sebbe innan han åker hem. Det blev en jättetrevlig pratstund. Sebastian sov sig igenom hela besöket tyvärr men vi berättade så klart allt för honom när han vaknade ;)

Jenny och Lotta sitter och beundrar en sovande Sebastian.
Vi har testat lite olika outfits till Sebastian idag. De flesta kläderna är alldeles för stora för honom men han kommer snart växa i dem. Nu få vi vika upp benen och vika ner i midjan. Stackarn har nog känt sig som barbiedockan Ken.

Sebastian i en av sina fina outfits
 Vi har även träffat kontaktsjuksköterskan idag. Hon är den som håller ihop kontakterna med de vårdinstanser som sköter om Sebastian. Hon berättade lite om transporten upp till stockholm och vad vi skulle tänka på. Vi åker i egen bil upp så det är inga konstigheter. Vi får reseersättning för resan av Stockholms läns landsting. För att få det behöver vi en blankett som sjukhuset här ska förse oss med. Vi kommer även få intyg om att vi varit tvungna att vara här och vårda Sebastian båda två under vistelsen i Lund. När vi kommer till Astrid Lindgren så kommer vi bli inlagda på avdelning Q63. Vi vet inte hur länge vi ska vara där men ett par dagar blir det nog. Läkarna här i Lund tror att de vill se att matningen fungerar innan de skickar hem oss.

Matningen ja. Just nu får han Monogen enbart. Det ska han ha fram till den 5/2. Sen fasas den ut genom att man byter ut delar av Monogenet till bröstmjölk. Utfasningen pågår i 10 dagar innan den helt är utbytt mot 100 % bröstmjölk. Problemet är att Sebastian inte har fått amma något. Eller njae, lite har han faktiskt fått prova. Lotta brukar ge honom lite innan han får Monogenet genom sonden så att inte helt ska glömma bort hur det funkar och smakar. Naturligtvis undrar vi vad de på Astrid Lindgren vill se gällande matningen innan vi får åka hem. Sondningen klarar vi bra själva redan nu. Vi klarar även av att blanda ihop ersättningen och tillsätta hans kosttillskott. Om de vill se att amningen funkar innan vi får åka hem, ja då blir vi kvar ett bra tag.
Sebastian försöker sig på att amma

Vi avslutar kvällen med att titta på film. Sebastian sover gott på Lottas axel. Snart är det dags för mig att gå ner till patienthotellet och sova.

TV kväll på 67:an
//Kennet

2 kommentarer:

  1. Han ser så mysig ut, er lilla klimp. Jag håller tummarna att resan hem går bra. Godnatt och sov så gott på er alla tre. Mina två har nyss somnat efter lite fredagsfilm (Sky High) och glass. Vi ses. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sov gott ni med. Vi är nyfikna på vad Felix har ritat för fint :) Vi ses snart!

      Radera