fredag 7 december 2012

På återbesök

Idag var vi på Karolinska för att titta till Sebastian en sista gång innan vi åker ner till Lund. Vi träffade både Sven-Erik Sonesson från barnkardiologen och Peter Connor på CFM (Centrum för Fostermedicin).

Peter började med att titta på tillväxten och konstaterade att Sebastian växt rejält sedan vi var där senast för två veckor sedan. Han är nu uppe i 2400 gram vilket är helt normal. Det känns skönt. Sven-Erik tog sedan vid och tittade på hjärtat. Men plötsligt blev Lotta alldeles snurrig och illamående. Hon fick lägga sig på sidan ett tag och Sven-Erik förklarade att om man ligger på rygg så trycker foster och livmoder på övre hålvenen vilket kan försämra cirkulationen och göra en yr. Kroppen utsöndrar också stresshormoner vilket skapar illamående. Efter en stund i sidoläge blev det bättre men det vara svårt att få tydliga ultraljudsbilder i den positionen. Sven-Erik ville inte plåga Lotta mer så han nöjde sig med det han sett. Ingen förändring sedan tidigare.

Vi bad om ett par bilder med 3D funktionen påslagen och det fick vi. Det är ganska otydliga bilder men visst kan man väl ana ett lite bebis ansikte kika upp mot oss.
Vi pratade en del om resan ner till Lund och att det kanske är bra att åka ner lite tidigare om vi känner oss oroliga. Vi får se hur det blir med det. Det finns ingenting som håller oss kvar här i stan men hemma är alltid hemma.

Det börjar bli rejält tungt för Lotta nu. Foglossningen i bäckenet gör att hon får ont efter att ha varit stilla en stund. Det går inte fort framåt när vi ska ta oss någonstans. Men hon är tapper och klagar inte mycket fast det syns att det gör ont. Vi får se hur länge det fungerar att jobba. Om jag fick bestämma så skulle hon ta det lite lugnare nu men det vill hon inte.

Nej, nu ska vi se till att få syskonbarnen som är på besök i säng för natten. Sen blir det kanske lite lugn och ro innan det är dags att sova.

//Kennet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar