måndag 17 december 2012

Det drar sig samman...

...på mer än ett sätt. Vi är nu i vecka 37 och det märks nu allt mer tydligt att det snart är dags. Det är både en fysisk förberedelse med sammandragningar som tränar upp muskulaturen i livmodern men även mentalt. Det är en hel del funderingar kring förlossningen. Vilka alternativ finns att tillgå för att lindra smärtan? Vilken position vill hon föda i? Lotta har en bok hon fick på barnavårdscentralen där förlossningen och tiden omkring denna behandlas. Den tummas en hel del just nu.
Naturligtvis är det en hel del funderingar kring Sebastians hjärtfel och allt som ska fungera kring det också. Vi har flera gånger diskuterat vilket datum vi ska åka ner till Lund. Det kan nog bli så att vi åker lite tidigare än planerat för att vara på säkra sidan. Det är svårt att veta hur mycket is i magen man ska ha.

Vi har också förberett oss rent praktiskt, både hemma och på jobbet. Hemma har det blivit en jättefin ny bänk monterad i badrummet där vi ska kunna ha skötbordet. Blocket och auktionshusen på nätet granskas flitigt då vi letar efter en matta till vardagsrummet. Det kommer säkert bli en hel del gosande på golvet och då är det inte så mysigt att behöva vara direkt på parkettgolvet. Sovmöjligheter är en annan sak som diskuterats. En separat säng eller i vår säng? Till en början får det bli i vår säng. En vän skänkte oss ett fint "baby nest" som man kan placera i sängen. Det är slags madrass med kanter som ska förhindra att man rullar på barnet i sömnen. Det blir säkert bra.

Utrustat oss har vi också. Lottas syster försåg oss med barnvagn och en rockatott plus en massa andra saker som gått i arv. I helgen var vi också på kombinerad fika och shoppingtur hemma hos goda vänner. De har startat upp en liten affärsverksamhet där de säljer en prenumerationstjänst till nyblivna föräldrar. En gång i kvartalet får man en låda som innehåller barnartiklar som är 100 % garanterat eko och giftfria. Det är jättefina saker de säljer och jag kan varmt rekommendera ett besök på deras hemsida http://www.rekostart.se/.
Vi plockade ihop en massa bra saker t ex giftfria nappar i naturgummi, nappflaska i glas och naturgummi, matlådor i rostfritt stål, träbestick, tygblöjor och kläder i ekologisk bomull. Toppen.

På jobbet har vi bägge två börjat lämna över våra arbetsuppgifter till de som ska över under vår frånvaro. I Lottas fall lite längre men även jag kommer nog bli borta ett tag. Torsdagen den 20/12 är sista arbetsdagen på kontoret men jag kommer arbeta en del på distans är planen. Vad var det Churchill sa? Plans are of little importance, but planning is essential.
Pappa Kennet

Jag för egen del har gått och oroat mig en del senaste månaden. I slutet av oktober var jag till vårdcentralen för att kolla upp värk i sidan som jag dragits med ett tag. I samband med det tog de en del prover, bland annat ett PSA-test för att utesluta eventuella problem med prostatan. När svaret kom så var det precis ovanför gränsvärdet för när socialstyrelsen anser det befogat att göra vidare undersökningar. Så nu ska jag till en specialist för vidare undersökningar. Det är svårt att få tider till dessa specialistmottagningar har det visat sig. Fick först en remiss till Sabbatsbergs sjukhus men efter att inte hört något från dem på över en månad så började jag kolla runt lite. Sophiahemmets urologklinik verkade ha bättre med tider och efter ett samtal till husläkaren fick jag även en remiss till dem. 

Idag pratade jag med båda mottagningarna och ingen av dem kunde klämma in mig innan det är dags att åka till Lund. Så det får bli när vi kommer tillbaka i februari. Det hade varit så skönt att få det ur världen innan vi åker.

Vi hörs,

//Kennet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar